Turbo Fanlı Elektrikli Maske Koruma ve Kullanım Özelliğiyle Dikkat Çekiyor

Turbo Fanlı Elektrikli Maske, Koruma ve Kullanım Özelliğiyle Dikkat Çekiyor
Haiz olduğu elektrikli turbo fanlar ile havalandırma elde eden, USB ile şarj edilebilen ve uzun süre kullanılabilen bu maskenin havadaki kirli maddelere karşı en yüksek düzeyde koruma sağlamış olduğu öne sürülüyor.
Medya kurumlarının gündeme getirmiş olduğu maskenin özellikleri oldukça dikkat çekici. Elektrikle çalışan iki değişik hız ayarına haiz bir turbo fana haiz olan maske, bu sayede optimum hava akışı sağlayarak uzun solukta kullanım kolaylığı sunuyor.
Maskelerde 4 katmanlık HEPA filtresi bulunuyor ve maske, havada asılı kalan damlacıkların yüzde 99.97’sini engelleyebiliyor. Maskelerin 0.3 mikrometrelik boyuttaki parçacıkları bile engellediği kaydediliyor. Maskeyi üreten şirket, bu maskenin yalnız koronavirüse karşı değil, zararı olan hava kirliliği ve sigara kokusunu da engellediğini korumak için çaba sarfediyor.
Ortalama 70 dolara (ortalama 534 TL) satılan maskenin 3 yıl kullanılabileceği belirtiliyor.
Kaynak: Cumhuriyet
/Turbo Fanlı Elektrikli Maske Koruma ve Kullanım Özelliğiyle Dikkat Çekiyor/
Japonya’da sekiz dilde tercüme yapabilen ve toplumsal mesafeyi korumuş olan maske üretildi
Japonya’da bir teknoloji şirketi, takan kişinin sesini yükselterek toplumsal mesafenin korunmasına destek olan ve Japoncadan sekiz dilde tercüme yapabilen mikrofonlu bir yüz maskesi geliştirdi.
Donut Robotics adlı teknoloji şirketi tarafınca geliştirilen maske ağız kısmına gelen bölümünde delikler bulunmuş olduğu için koronavirüse karşı direkt koruma sağlamıyor.
Plastik ve silikondan yapılmış maske, standart yüz maskesinin üstüne takılıyor.
You May Also Like:  50 Senelik Antibiyotik Alzheimer Hastalığını Tedavi EdebilirMaske bluetooth yardımıyla cep telefonu ya da tablete bağlanıyor, takan kişinin söylediklerini metin mesajlarına çeviriyor ve bu tarz şeyleri seslendiriyor.Devamı İçin tıklayınız.

Uzun Süre Aynı Maskeyi Kullananlar, Dikkat!

Physics of Fluids’te salı günü piyasaya çıkan yeni araştırmada, kullanılmış maskelerin filtreleme etkinliğinin ciddi seviyede azaldığı gözlemlendi.
ABD’deki Massachusetts Lowell Üniversitesi ve Kaliforniya Baptist Üniversitesi’nden araştırmacıların katılımıyla hazırlanan çalışmada, kullanılmış maskelerin küçük damlacıkları kafi şekilde filtreleyemediği tespit edildi.Devamı için tıklayınız.

Ne zamana kadar maske takacağız? Bilim Kurulu Üyesi tarih verdi
Yeni tip koronavirüs salgınında normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde, “Ne zamana kadar maske takacağız?” en fazlaca dört gözle beklenen sorulardan biri oldu. Bilim Kurulu Üyesi Levent Yamanel, bu suali, “En iyi olasılık 2021’in başına kadar maske takacağız” dedi. Devamı için tıklayınız